Kerst, oud en nieuw en Vilnius
Door: Remko
Blijf op de hoogte en volg Remko & Eline
01 Januari 2008 | Letland, Riga
De kerstdagen hebben we niet traditioneel door kunnen brengen met de familie. We hebben kerst gelukkig wel in familiesferen mogen vieren. Kerstavond waren we uitgenodigd door een collega van Ernst & Young om samen met haar zoon van 11 en ouders aan te schuiven aan tafel. Mijn collega had een uitgebreide Letse kerstmaaltijd voorbereid met als hoofdgerecht een groot stuk lam (waar we misschien een kwart van op hebben gekregen...).
Eerste kerstdag zijn we samen met een ander Lets stel die we nog niet kenden uitgenodigd door een Amerikaans stel, die Eline kent via haar werk, om daar te brunchen. Deze keer was het een traditioneel Amerikaanse kerstmaaltijd met ’s middags diverse gezelschapspellen.
’s Nachts hebben we om 2 uur de bus gepakt naar Vilnius, de hoofdstad van Litouwen. Om 6 uur al aangekomen, dus in alle vroegte de stad al kunnen verkennen. In Riga lag de temperatuur nog rond de nul graden, maar in Vilnius lag het kwik overdag rond de -5 graden. Elk uur moest er dus wel een koffiepauze worden ingelast om de handjes en voeten op te warmen. Ondanks de kou hadden we helaas ook in Vilnius geen witte kerst. De tweede dag zijn we naar Trakai gegaan waar een mooi oud kasteel gelegen is omringd door meren. Hoewel Vilnius een mooie oude barok stad is en bekend staat om zijn vele mooie kerken, waren we na 2 dagen blij dat we weer terug konden naar Riga als vaste vestigingsplaats. Van de Baltische steden vinden wij Riga zeker de mooiste en bovendien de stad waar het meeste te doen is.
Vrijdag zijn Tom een Marc overgevlogen uit Nederland om hier onder andere oud en nieuw te vieren. Tom had het in november zo goed naar zijn zin gehad in Riga, dat hij maar besloot om nog een weekendje te komen. Zaterdag dus weer toeristje gespeeld in de stad en zondag zijn we met zijn vieren een dagje naar Cesis gegaan om te skiën. Oud jaarsdag genoten van het witte Riga en nog een bezoekje gebracht aan de Lido, wat nu schitterend is met alle kerstversiering en de sneeuw.
Het grote aftellen is nu echt begonnen. Vrijdag vliegen we terug, dus nog maar 3 nachtjes slapen :( Nog 3 dagen om van Riga te genieten!
PS Zoals al eerder gezegd hebben we zaterdag 5 januari vanaf een uurtje of 7 een feestje bij ons thuis om het glas te heffen op onze verjaardag op 21 december, op onze terugkomst in Nederland of op het nieuwe jaar; wat jullie het beste uitkomt…
01 Januari 2008 - 15:56
Marc:
Riga de gekste!!!!! -
01 Januari 2008 - 18:17
Mama:
Schitterende foto's van een besneeuwd Riga! En wat heerlijk dat jullie nog hebben kunnen skiën. Geniet nog een paar dagen en welkom thuis hoor!(in Nederland) -
01 Januari 2008 - 22:07
Karin:
tot ziens in Amsterdam. goede, voorspoedige reis gewenst! -
02 Januari 2008 - 20:23
Annemarijn:
hi Eline,
tnx voor je hyves-berichtje; ik kom zaterdag even langs met Wieteke!! Geniet er nog even van daar en ik spreek je snel dus;-).
Grtz, Annemarijn